Telefonszám: +36 20 919 27 92

Babaváró

Babaváró

Banya Tanya - 1116. Budapest, Kondorosi út 7.
Bejelentkezés: Telefonon: 06 (20) 9192 – 792
E-mail: torok.eva3@chello.hu
Facebook: Török Vica – névre kattintva

Ni csak Ki beszél?   -     "Beszélj" a magzatoddal!

Baba – mama kommunikáció méhen belül


Lehet még közelebbi kapcsolatod a babáddal annál, minthogy a pocakodban van? Számos tanulmány erősítette már meg, hogy igenis lehet kommunikálni, szorosabb köteléket kialakítani a benned növekvő kis lénnyel.

Ha megtanulod megérteni a magzat jelzéseit, könnyebben "boldogulhatsz" vele majd a világra jötte után is, gyorsabban megérted, mit szeretne, milyen hangulatban van, ő pedig a te jelzéseid bonyolult világában lesz egy kicsit jártasabb.

Időt kell szánni rá!

Ha babát szeretnétek, érdemes már a várandósság elejétől kezdve kellő időt és nyugalmat szánni magatokra, mert rengeteg előnye van. Arról nem is beszélve, hogy ma már az orvosok is igen nagy jelentőséget tulajdonítanak a nyugodt, stressz mentes terhességnek, hiszen az anya áldott állapota alatt bekövetkező testi-lelki problémái a magzatra is hatást gyakorolnak.

A méhben fejlődő kis emberke mindent átérez, ami az édesanyjával történik - természetesen, mindezt a maga módján -, képes átélni, bizonyos fokig feldolgozni, sőt még hasznosítani is a születés alatti és előtti traumákat, és a jó élményeket.

Kommunikálás a magzattal

Ha már a várandósság alatt ráhangolódsz kisbabád ritmusára, jelzéseire, igen jól megalapozhatod a szülővé válást és a kettőtök közötti későbbi gördülékeny kommunikációt. A kicsire való ráhangolódás egyik legjobb módszere a magzatmozgás figyelése és megértése.
Azt minden várandós anya tudja, érzékeli, hogy gyermeke hol intenzívebben, hol kevésbé fürgén mozog a méhében, de nem mindenki akarja és tudja megfigyelni az ezzel járó törvényszerűségeket, ritmusokat és jelzéseket. (A mozgásnak nagyon nagy jelentősége van: a baba ezzel jelzi jó, illetve rossz közérzetét.)

Csak az tudja, aki megtapasztalta

"Amikor a kisfiamat vártam, részt vettem egy kapcsolatanalízis kurzuson. - meséli Anikó, a négyéves Barna édesanyja. - A tizennyolcadik hétben voltam, amikor a második alkalommal sikerült annyira "belebújni" a méhembe, hogy megérezzem a szívdobogását. Nem tudom leírni, milyen érzés volt ez, csak az tudhatja, aki maga is átélt már ilyen élményt. Később már üzenetet is tudtam "küldeni" neki, ha rossz kedve volt, mindig meg tudtam nyugtatni. És ez a "gondolatátvitel" a mai napig működik kettőnk között."


Véletlen felfedezés

Nagyanyáink még minden bizonnyal nem tudtak olyan magas szinten kommunikálni születendő gyermeküket, mint ma, tanulmányok sem bizonyították ennek a lehetőségét, és persze, mérni sem tudták.
Aztán, a kutatók elemezni, vizsgálni kezdték az anya és
a méhen belüli magzati kapcsolat lehetőségeit - először még teljesen más céllal: nevezetesen, hogy megelőzzék az esetleges későbbi személyiségzavarok kialakulását - és mintegy "mellékhatásként" tapasztalták, hogy a kapcsolatanalízisbe bevont babák érzelmi-értelmi fejlődése gyorsabb magzatkorukban nem kommunikáló társaiknál, és kiegyensúlyozottságuk is messze eltér az átlagtól.

És ami a legfontosabb, a szakemberek szerint az anya-magzat kommunikációt bizonyítani, mérni lehet. Például a CTG-vizsgálatnál, ha a kismama szereteted kezd sugározni babája felé, annak pulzusfrekvenciája jelentős mértékben megváltozik. Olyan esetről is írtak már, hogy amikor az ultrahangvizsgálat alatt a hátát mutató magzattól kérte az édesanyja, forduljon meg, mert látni szeretné őt szemből is, a baba megfordult.

Egészen közel kerültünk egymáshoz

"Szerintem az anya-magzat analízis csodás dolog, a második lányommal én is jártam rá - mondja Tünde, a hét és ötéves lányok büszke édesanyja. - Igyekszem mindkét gyerekemet egyformán szeretni, mégis, hiszem, hogy a magzatanalízisnek köszönhetően, sokkal szorosabb és mélyebb szálak kötnek össze Hannával, a kisebbikkel. Azonnal tudom, ha megváltozik a hangulata, ha szomorú, ha feszült, ha vidám. Csodás dolog ennyire összehangolódni."

A méhükbe "belépő" kismamák érintkezésbe lépnek magzatukkal, fizikai kapcsolatot élnek át, érzelmeket, gondolatokat közvetítenek, cserélnek egymással. Aki próbálta, bizton állítja, hogy megérte. Érdemes tehát megpróbálnod.

Ára: 6.000,-Ft  helyett  2.500,- Ft

 

 

Lágy csontkovácsolás szülés előtt,

- babára várva

Mozgásszegény életmód, ülőmunka, stressz.

Eredmény: elcsúszott gerinc, kicsavarodott medence.

A legtöbbünk tisztában sincs azzal, hogy a csontjai nincsenek a helyükön, a baj csak akkor realizálódik, amikor már fáj. Érdemes még a babavállalás előtt rendbe rakatni ízületeinket, izmainkat a megfelelő helyen tudni, hiszen a terhesség, igaz édes, mégis hatalmas fizikai terhet ró a szervezetre. Ebben segít a lágy csontkovácsolás, mely a kvantum energiát hívja segítségül. Az pedig csak hab a tortán, hogy a fogantatást is elősegíti, melyet tudományosan is igazoltak.

Babára várva

A lágy csontkovácsolás helyre rakja a csontokat, a porcokat és az izmokat is.

„A csontkovácsolás legfontosabb fogalma az úgynevezett ízületi blokk, ami azt jelenti, hogy egy ízület mozgása egy vagy akár több irányba is korlátozottá válhat. Egy idő után a beteg reflexszerűen is kíméli a fájdalmas testrészt, vagy ízület mozgatását, romlik az adott terület keringése, energetikája is. A babára váró hölgyek esetében a méhet, a petevezetőket bevonó vékony hártya összetapadhat akár egymással, akár a belekkel. Így képtelenek normálisan mozogni, romlik az oxigén ellátottság, tehát a beágyazódás sem lehet sikeres.”

Amint a csontok a helyükön vannak, megszűnnek a belső tapadások, azaz sokkal átjárhatóbbá válnak a petevezetékek, a méh vérellátása is javul. Egyszóval megteremtődnek a legkedvezőbb feltételek a gyermek befogadásához, hiszen mai világunkban, mikor az ülő életmód annyira elterjedt, a kismedence és szervei sajnos szinte teljes mozdulatlanságra vannak ítélve.

Ára: 6.000,-Ft  helyett 2.500,- Ft

Dohányzással és más káros szenvedéllyel küzdő kismamák részére                                                  –  segítség a leszokáshoz.

A kismamák életmódjával foglalkozó kiadványokban szinte kivétel nélkül azt az intelmet olvashatjuk, hogy a kismama ne dohányozzon. Ez helyes is. Gyakran találkozunk azonban olyan nőkkel, akik babát szeretnének, vagy kismamákkal, akik le akarnak szokni, de valamiért nem megy nekik. A tapasztalat azt bizonyítja, mindenképpen kell az erős elhatározás, az elszántság. Ezen kívül feltétlenül szükség van egy komoly célra is, ami segít a kitartásban. Természetesen a legnagyszerűbb „cél” a kisbaba.

A várandósság alatti dohányzásnak sokféle káros hatása van. A dohányzás ismert káros hatásain túl jó, ha tudjuk:

· a nikotin szűkíti a hasi ereket, ezáltal romlik a méhlepény keringése

· a baba kevesebb vért, ezzel együtt kevesebb oxigént és tápanyagot kap, növekedése elmarad, általában kis súllyal születik

· a rosszabb keringés miatt a méhlepény hamarabb elöregszik, ez koraszülést eredményezhet

· a dohányzás hatására a baba tüdeje is károsodhat, születés után gyakrabban fordulnak elő légzési nehézségek

· a dohányos szülők babáinál többször fordul elő bölcsőhalál

· előfordulhat, hogy a születés után megvonási tünetek jelentkeznek a kicsinél

Ha babát szeretne egy dohányzó nő, már a terhesség előtt mindenképpen ajánlott a cigarettát letenni.

Mit tehetünk akkor, ha már állapotosak vagyunk?

A legtöbb orvos ilyenkor azt javasolja, hogy ne hirtelen hagyjuk abba a dohányzást, mert a megvonási tünetek olyan drasztikusak lehetnek, melyek veszélyeztethetik a babát.  Fokozatosan csökkentsük a napi cigaretták számát, míg az utolsótól is megszabadulunk. Ez a legnehezebb, és hihetetlenül nagy önuralmat, fegyelmet igényel, de a születendő babára koncentrálva, a baba érdekében sikerülhet. Különböző meditációs és relaxációs technikák, terápiák segítenek a lazításban, ezáltal átsegítenek a leszokással járó nehéz pillanatokon.

 

 

Megoldás:

 

Amiért nem sikerült eddig leszokni a dohányzásról, illetve egyéb káros szenvedélyről:

- Tegyük rendbe a tudatalattidat – hogy segítse, és ne gátolja a dohányzásról és más káros szenvedélyről való leszokást!