Telefonszám: +36 20 919 27 92

Iszap kezelések

Iszap kezelések

Banya Tanya - 1116. Budapest, Kondorosi út 7.
Bejelentkezés: Telefonon: 06 (20) 9192 – 792
E-mail: torok.eva3@chello.hu
Facebook: Török Vica – névre kattintva

Holt-tengeri iszappakolás

A Holt-tengeri iszap köztudottan rendkívül magas mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, hatóanyag tartalma kiemelkedően magas.  Bőrfeszesítő hatásáról híres. Az általam használt pakolás kizárólag 100% iszapporból készült, amit helyben keverek ki ásványvízzel, bármilyen más összetevő (tartósító szer, színezék, illatanyag stb) hozzáadása nélkül.

Miután felkentük a pakolást, a vendég egy nylon takaró alatt pihen, relaxál fél órát. A közben keletkezett hő segíti a hatóanyagok mélyebbre való felszívódását. A kezelés hatására a bőr feltöltődik létfontosságú hatóanyagokkal, puhává, selymessé varázsolva azt.

Hévízi iszappakolás

Az iszap gyógyító erejét már az ókorban is ismerték és alkalmazták, mi is a hévízi iszapot használjuk pakolás formájában, mely egy kén és rádium tartalmú tőzegiszap. Az iszap melegítő hatása hasonló a termál vízéhez, csak annál intenzívebb. A hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul a keringés, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az ízületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is. Gyógyhatásának másik fontos összetevője az ásványi anyagok felszívódása.

Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket. Krónikus gyulladásos ízületi betegségek esetén azonban csak akkor használható az iszapkezelés, amikor a beteg ízületek nincsenek gyulladt állapotban. A 40-42˚C-ra lehűlt iszapból 1-2 cm vastagságú réteget a kezelendő testrészre helyezünk, majd műanyag fóliával és meleg takaróval befedjük. A 20 perces kezelést követően 30 perc pihenés ajánlott. Kozmetikai célokra is használható a Hévízi iszap. Hidegen arcra, dekoltázsra kenve az ásványi anyagok a bőrbe szívódva ránctalanító, méregtelenítő hatásukat fejtik ki.